Wanita solehah itu sejati, sejati dalam memperjuangkan maruahnya, malunya dijadikan perisai terhebat, dirinya tidak pernah jatuh dengan tawaran cinta yang sia-sia. Malunya akan disimpan rapi. Hanya akan ditunjukkan kepada insan yang halal baginya. Malunya di dalam bekas yang cantik atas bayangan bidadari syurga. Hanya sekali-sekala dibuka malunya untuk insan yang tertentu sahaja, dan bukannya untuk tatapan umum. Jika malunya selalu didedahkan, nescaya akan tercemar. Itu hanyalah kaca, yang akan pecah bila-bila masa sahaja, dan tidak akan terjamin keselamatannya. Pecahnya kaca itu maka jatuhlah maruahnya, serpihan kaca akan mencalarkan sesiapa sahaja yang berdekatan.

Gerakan Hati Membawa Ke Sini

Qurratu’ Ain

Qurratu’ Ain
Dan orang-orang yang berkata: "Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami pasangan hidup dan keturunan yang menjadi penyejuk mata (penyenang hati), dan jadikanlah kami ketua bagi orang-orang yang bertaqwa.” (Al-Furqan:74)

Web

Kitab

Surat cinta Untuk Allah

Bismillahirrahman Nirahim

Dunia satu gedung pertanian akhirat, Yang perlu di bajai dan disemai
Tidak akan menjadi hasilnya Jika Tanpa Usaha..

Pencipta Ya Rabbi,Yang Maha Kuasa Setiap Sesuatu,
Makhluk lain juga berdoa tiap waktu,Apakah insan yang diterima?

Dari sehina hina titisan air mani,menjadi Seketul nutfah menjadi selayak -layak nya manusia khalifah fil ardh..Tika ditanya Sang ilahi apakah Islam itu agama pegangan mu pabila bertebaran menjadi daei bernama manusia pada kehidupan dunia nanti..

Sejak itulah ,sedari azali telah di catatkan , segalanya dilengkapkan ruh pada diri sekujur tubuh manusia..Dengan kuasa Mu Ya Ilahi.. Kun Fayakun..Maka , jadilah ia...

Kesyukuran Ke Atas Setiap Setiap Kehendak Nya Yang Maha Esa,
Takdir Nya meliputi segala
Berpautlah pada dahan dahan asas Quran Dan As Sunah ,Agar Diri ada benteng Pertahanan supaya tidak hanyut Dalam dunia Yang Kian rapuh.

0416am 31012012