Wanita solehah itu sejati, sejati dalam memperjuangkan maruahnya, malunya dijadikan perisai terhebat, dirinya tidak pernah jatuh dengan tawaran cinta yang sia-sia. Malunya akan disimpan rapi. Hanya akan ditunjukkan kepada insan yang halal baginya. Malunya di dalam bekas yang cantik atas bayangan bidadari syurga. Hanya sekali-sekala dibuka malunya untuk insan yang tertentu sahaja, dan bukannya untuk tatapan umum. Jika malunya selalu didedahkan, nescaya akan tercemar. Itu hanyalah kaca, yang akan pecah bila-bila masa sahaja, dan tidak akan terjamin keselamatannya. Pecahnya kaca itu maka jatuhlah maruahnya, serpihan kaca akan mencalarkan sesiapa sahaja yang berdekatan.

Gerakan Hati Membawa Ke Sini

Qurratu’ Ain

Qurratu’ Ain
Dan orang-orang yang berkata: "Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami pasangan hidup dan keturunan yang menjadi penyejuk mata (penyenang hati), dan jadikanlah kami ketua bagi orang-orang yang bertaqwa.” (Al-Furqan:74)

Web

Kitab

dengan nama Allah -h i j r a a h

Dengan menyebut Nama Mu Ya Allah..

Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...

kiranya ini adalah moment untuk pemilik hati yang dahagakan kasih sayang Mu untuk saya beroleh spirit penuh elemen yang tidak bisa di ungkap dengan kata - kata pada bicara mulut yang penuh nista ini.

Kau permudahkan lah jalan untuk diri ini berhijrah demi hasanah dunya dan akhirat nanti..Terbisa , terkesan dengan penulisan sang daei yang berjiwa penuh hikmah , penuh dengan keikhlasan serta ketulusan .. blog "http://firaszahrafajar.blogspot.com/ Jazakallahu kheyr

1155am 30012012